Luaj online lojë 2048

Kush e dinte se pas më zbavitëse “Angry Birds”, addictive “Threes”, dhe një komike “Flappy Bird”, do të ketë një tjetër lojë më interesante 2048 online që e merr internetin nga stuhia?
Po, 2048, një lojë e re puzzle që ka ndjesinë më të fundit në lojërat addictive.
2048 është një lojë e re popullore puzzle për celular dhe web. Është një lloj enigmë blloku rrëshqitës, më shumë si Tres, por në vend që të përputhet me tre, këtu ju përputheni me ndonjë nga dy tjegulla që kanë numra të njëjtë.

Tema e lojës bazuar në kohën e vjetër lojë puzzle, Klotsk, e cila ishte e ngjashme me një sudoku-si rrjet? 2048 përfshin edhe matematikën si një Sudoku. Loja e 2048 është interesante, jam i sigurt që do të të pëlqejë.
Qëllimi kryesor i vitit 2048 është të kombinojë të gjithë numrat që janë duke u shfaqur në tjegulla derisa të arrijë në 2048 para se të mbarosh dhomën.
Një adoleshent dhe programues italian 19-vjeçar, Gabriele Cirulli, e ndërtoi këtë lojë emocionuese të vitit 2048. Loja është e bazuar në ueb, dhe ju mund të luani nëpërmjet celularit dhe uebit.
Në momentin që fillon të luash 2048 ndeshje, më beso se do të jesh i varur, është shumë, shumë i varur!!

Si funksionon 2048?

A është e vështirë të luash 2048 dhe të kuptosh matematikën e saj të çuditshme?
Jo, jo të gjitha, kjo është e mërzitshme algjebër matematikë, ju do të duhet vetëm disa sekonda për të kuptuar algoritëm dhe të marrë varur e gameplay, pasi ju e dini, është bum!!
Ti do të jesh kampion!
2048 me 4×4 rrjeta. Pra, kur të filloni 2048, ju do të shihni dy tjegulla në rrjet, çdo tjegull tregon numrin ose 2 ose 4.
Ju mund të shtypni çelësat e shigjetës së tastierës tuaj për të lëvizur këto tjegulla përreth si dhe të gjenerojnë tjegulla të reja që janë gjithashtu 2 ose 4.
Kur dy tjegulla me vlerë të njëjtë përplasen njëra me tjetrën, ato lidhen për të prodhuar një tjegull më të lartë, e cila shfaq shumën e të dy pllakave.
Sa më shumë të luash përreth, aq më të larta do të jenë tjegullat, dhe dërrasa do të bëhet më e ngjeshur. Qëllimi juaj përfundimtar është të arrini në 2048 para se të mbaroni dhomën tuaj në bord.

Si të fitosh në 2048 – këshilla dhe truke 2023

Edhe pse matematika prapa kësaj loje zbavitëse është shumë e lehtë, vetë loja 2048 ka nevojë për një strategji të mirë dhe pak sfiduese. E kam bërë shumë herë. Unë jam i dhënë pas kësaj loje; E dashura ime bëhet e çmendur gjatë gjithë kohës kur luan dhe nuk arrin deri në vitin 2048.
Ndoshta po pyesni veten se si të arrini në vitin 2048 sa më shpejt të jetë e mundur, sepse nuk doni t’i shfletoni pllakat mijëra herë. Le t’i hedhim një sy disa këshillave dhe trukeve të punës;

Kupto lëvizjet e tjegullave;

Në 2048 lojë ju keni vetëm katër lëvizje lart-poshtë dhe majtas-djathtas. Çdo herë që ju shfletoni, pllakat lëvizin pozicionin e saj. Tjegullat shfaqin vetëm 2 ose 4 numra, dhe kur kombinojnë njëra-tjetrën, numri bëhet më i lartë, i barabartë me shumën e atyre dy pllakave.
Pra, është më mirë të praktikohet mjaftueshëm për të kuptuar lëvizjen e tjegullave, aq më shumë e dini algoritmin e vitit 2048, aq më shumë janë shanset që të arrini në 2048 shpejt.

Mos shko pas pllakave të mëdha

Mund të jetë e vështirë t’i rezistosh tundimit dhe shkon pas pllakave të mëdha në dërrasë për t’i kombinuar ato. Ajo më shpesh ju vë në një situatë shumë të vështirë, kështu që preferoni të kombinoni me tjegulla me numra më të vegjël dhe të luani me strategjinë.

Përpiqu të qëndrosh në qoshe

Është më mirë t’i lëvizësh tjegullat në kënde dhe të sigurohesh që të kesh dërrasë të mjaftueshme për të sjellë tjegulla të reja. Njerëzit, të cilët i grupojnë pllakat në qoshe, pohojnë se së shpejti do të arrijnë në vitin 2048.
Përpiqu të sjellësh tjegulla të reja në mes dhe pastaj fute në qoshe për t’u kombinuar me të tjerët.

Mendo para se të bësh një lëvizje

Ndonjëherë nuk mund ta marrësh me mend se cila mund të jetë lëvizja më e mirë, mos u dorëzo nëse nuk bën një lëvizje të mirë. 2048 ju ofron kaq shumë mundësi për t’u rikorriduar nga lëvizja juaj e keqe, për aq kohë sa ju keni një dhomë bosh në bord.
Nëse jeni të hutuar se cila është lëvizja më e mirë, mendoni përsëri se ku janë letrat në tabelën e lojës dhe nëse duhet të ndryshohet apo jo para se të mendoni për kartat e reja.

Shko pas pllakave që bashkohen me pllaka të shumta

Ju do të keni një shans shumë herë për të kombinuar pllaka të shumta, të përpiqet për të bërë këto grushta lëvizje.
Merre në këtë mënyrë, sa më shumë të mbash hapësirë të lirë në bord, aq më e mirë është mundësia që të sjellësh karta të reja.
Me një lëvizje të vetme, ju zëvendësoni vetëm kartën që keni grumbulluar me një të re. Ndërsa me shumë karta, ju nuk sillni vetëm një kartë, por edhe hiqni qafe më shumë karta në dërrasë.