Игра 2048 игра онлајн

Кој знаеше дека по најзабавните „Angry Birds“, зависните „Threes“ и комичната „Flappy Bird“, ќе се појави уште една најинтересна игра на интернет од 2048 година што ќе го зафати интернетот?
Да, 2048 година, нова игра со загатки која ја има најновата сензација во игрите кои предизвикуваат зависност.
2048 е нова популарна игра загатки за еден играч за мобилни и веб. Тоа е тип на загатка со лизгачки блок, најмногу сака да се тројки, но наместо да се совпаѓаат тројки, овде одговарате на која било од двете плочки со исти броеви.
Темата на играта се базираше на старата игра со загатки, Клотск, која беше слична на мрежа слична на Судоку? 2048 година вклучува и математика како Судоку. Извонредната математика од 2048 година е фасцинантна, проклето сум сигурен дека ќе ви се допадне.
Главната цел на 2048 година е да се комбинираат сите броеви што се прикажуваат на плочките додека не достигне 2048 година пред да истрчате од собата.
19-годишниот италијански тинејџер и програмер, Габриеле Цирули, ја изгради оваа возбудлива игра во 2048 година. Играта е веб-базирана и може да играте и преку мобилен и преку веб.
Во моментот кога ќе почнете да играте игри 2048, верувајте ми дека ќе бидете зависни, тоа е многу, многу зависност!!

Како функционира 2048 година?

Дали е тешко да се игра 2048 и да се разбере нејзината чудна математика?
Не, не сè, ова е здодевна алгебарска математика, ќе ви требаат само неколку секунди за да го разберете алгоритмот и да ја искористите играта, штом знаете, бум е!!
Ќе бидеш шампион!!
Екран од 2048 година со решетки 4×4. Така, кога ќе започнете 2048 година, ќе видите две плочки на решетката, секоја плочка го покажува бројот или 2 или 4.
Можете да ги притиснете копчињата со стрелки на вашата тастатура за да ги преместите овие плочки наоколу, како и да генерирате нови плочки кои исто така се 2 или 4.
Кога две плочки со иста вредност ќе се судрат една со друга, тие се поврзуваат за да произведат една повисока плочка, која го прикажува збирот на двете плочки.
Колку повеќе си играте наоколу, толку ќе бидат повисоки плочките, а таблата ќе стане попреполна. Вашата крајна цел е да стигнете до 2048 година пред да ја потрошите вашата соба на бродот.

Како да победите во 2048 година – совети и трикови 2023 година

Иако математиката зад оваа забавна игра е многу лесна, на самата игра 2048 и треба добра стратегија и малку предизвикувачка.
Јас го направив тоа многу пати; Јас сум зависник од оваа игра; мојата девојка станува луда цело време кога игра и не стигнува до 2048 година
. Можеби се прашувате како да стигнете до 2048 година што е можно поскоро затоа што не сакате да ги превртувате плочките илјадници време. Ајде да погледнеме неколку работни совети и трикови;

Разберете ги движењата на плочките;

Во играта 2048 имате само четири движења горе-долу и лево-десно. Секогаш кога ќе превртите, плочките ја поместуваат својата позиција. Плочките прикажуваат само 2 или 4 броеви, а кога се комбинираат, бројот станува поголем, еднаков на збирот на тие две плочки.
Затоа, подобро е да вежбате доволно за да го разберете движењето на плочките, колку повеќе го знаете алгоритмот 2048, толку повеќе се шансите брзо да стигнете до 2048 година.

Не одете по големи плочки

Можеби е тешко да се одолее на искушението и тргнува по големи плочки на таблата за да ги комбинира. Тоа најчесто ве става во многу тешка ситуација, затоа претпочитајте комбинирање со помали нумерирани плочки и играјте со стратегија.

Обидете се да останете на аголот

Подобро е да ги поместите плочките по аглите и да се осигурате дека имате доволно даска за да донесете нови плочки. Луѓето, кои ги групираат плочките во аголот, тврдат дека наскоро ќе стигнат до 2048 година.
Обидете се да донесете нови плочки во средината, а потоа повлечете го внатре до аголот за да ги комбинирате со други.

Размислете пред да направите потег

Понекогаш не можете да погодите кој би можел да биде најдобриот потег, не се откажувајте ако не сте направиле добар потег. 2048 ви нуди толку многу можности да се вратите од вашиот лош потег, сè додека имате празна просторија на бродот.
Ако сте збунети кој е најдобриот потег, размислете повторно каде се картите на таблата за игра и дали треба да се сменат или не пред да размислите за нови карти.

Одете по плочките што се спојуваат со повеќе плочки

Ќе имате шанса многу пати да комбинирате повеќе плочки, обидете се да ги направите овие подвижни тупаници.
Земете го вака, колку повеќе задржувате слободен простор на таблата, толку е подобра можноста да донесете нови картички.
Со еден потег, само ја заменувате картичката што сте ја наредени со нова. Додека со повеќе карти, вие не само што носите една картичка, туку и ослободувате од повеќе картички на таблата.