2048 8×8

Играј Игра
Носители на оценки
Резултати
Рестарт
Најдобро
Име
Резултати

Како да играш

Користете ги вашите Стрелките на тастатурата За да ги преместите плочките. Кога две плочки со ист број се допираат, тие Се спојуваат во една!

Стандардната верзија од 2048 година има решетка од 4x4, на што е потребно многу време за да се достигне плочката од 2048 година. Луѓето трошат толку многу време и главно остануваат без простор на бродот пред да стигнат до 2048 година, што понекогаш ги прави корисниците толку вознемирени. Но, не грижете се, тука е најдоброто решение, 2048 8x8, кое доаѓа со 8 редови и 8 колони и ја зголемува можноста брзо да достигнете 2048 плочки. 2048 8x8 е многу лесен за играње, нуди многу забава, треба да ги преместите плочките со копчињата со стрелки на вашата тастатура. Ќе ви се допадне неговиот минималистички дизајн, ултра јасните бројки на плочките и корисничкиот интерфејс. Најдоброто нешто што ќе го цените е кога се менува бројот на плочките, се менуваат и боите, што ја прави играта многу лесна за следење. Оваа верзија 2048 8x8 е многу едноставна за играње; темата е слична на стандардната; целта е да се достигне 2048 година. Треба да ги лизгате плочките во сите четири правци, напред и назад или лево и десно. Ако слична плочка се комбинира со друга плочка со ист број, таа се спојува и бројот се удвојува. Така, две 2 стануваат 4 и две 4 стануваат 8 и така натаму, продолжете да ги спојувате плочките додека не достигнете 2048 плочки пред да истече просторот.