2048

Играј Игра
Носители на оценки
Резултати
Рестарт
Најдобро
Име
Резултати

Како да играш

Користете ги вашите Стрелките на тастатурата За да ги преместите плочките. Кога две плочки со ист број се допираат, тие Се спојуваат во една!

Пред неколку недели, еден мој пријател ми го испрати линкот до веб-верзијата на играта зависничка 2048, велејќи дека мора да стигнам до 2048 година на плочки пред да останам без простор на плочките. Играта се чини дека е многу едноставна; верувајте ми, ми беа потребни само 10 секунди за да ја разберам темата на играта, но тие десет секунди беа повеќе доволни за да станам зависен од оваа игра. Во оваа игра од 2048 година, сè што треба да направите, само поминете ги нумерираните плочки напред-назад и комбинирајте слични броеви. Кога ќе искомбинирате две 2 плочки, се добива 4, а кога се комбинираат две плочки од 4, тие прават 8, и така е додека не стигнете до 2048 година пред да снема простор на таблата за игра, што е вашата крајна цел во оваа игра . Оваа игра од 2048 година невреме го зафати интернетот по нејзиното деби и набрзо стана една од игрите кои најмногу предизвикуваат зависност. 19-годишниот програмер, вундеркинд Габриел Цирули доби гром од аплауз за правење на толку едноставна и фантастична игра. Ќе бидете заљубени за прв пат додека ја играте оваа игра од 2048 година, бидејќи 2048 е мазна и јасна. Таа е многу слична на познатата игра „Три“, но почист, минимален и поубав дизајн.


Leave a Comment:

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.