2048 5×5

Играј Игра
Носители на оценки
Резултати
Рестарт
Најдобро
Име
Резултати

Како да играш

Користете ги вашите Стрелките на тастатурата За да ги преместите плочките. Кога две плочки со ист број се допираат, тие Се спојуваат во една!

2048 5x5 е нова верзија на најпопуларната игра за 2048 година; Тоа е веб-базирана загатка за еден играч која може да игра како на мобилен, така и на лаптоп. Оваа 2048 5x5 е многу слична на Тројките каде што се совпаѓате со тројките, и во оваа игра, ќе се совпаѓате со плочките кои содржат сличен број. Тематската база е иста со 2048 година, но оваа доаѓа како 5х5, има пет редови и пет колони. Целта е да се совпаѓаат сите слични плочки, кои ќе сумираат и ќе направат нови плочки додека не стигнете до 2048 година, пред да истече просторот на игралната табла. Ќе имате табла од 5х5 во оваа игра, што значи дека можете да играте наоколу на големата табла и да имате повеќе шанси да стигнете до плочките кои содржат 2048 година. Како што ја започнувате играта 2048 5x5 за прв пат, дефинитивно ќе се закачите и ќе сакате да стигнете до 2048 година што е можно побрзо; Без сомнение, многу е зависно.


Leave a Comment:

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.